N-ai cum să vezi totul cum trebuie pe acest site dacă nu ai cea mai nouă versiune de Flash Player.

Umbrele pentru lacrimi

  • Acţionează:

    • Albert Bach
    • Ovidiu Mihăiţă
    • Christine Cizmaş
    • Loredana Buschbacher
    • Dinu Bodiciu
  • Costumele şi obiectele de scenă:

    • Tudor Bodiciu
  • Lumini:

    • Mircea Bogatu
  • Înscenarea:

    • Ovidiu Mihăiţă

PRIMUL GONG

Am ales să arătăm prin imagini şi să nu exprimăm în cuvinte ceea ce trăiesc personajele.

Povestea spectacol înfăţişează o zi sau o viaţă. Derularea unei zile corespunde etapelor vieţii: trezirea este naşterea, dimineaţa este copilăria, amiaza este adolescenţa, după – amiaza este maturitatea, seara este bătrâneţea iar noaptea şi somnul sunt moartea.

Într-o singură zi, atât cât durează povestea personajului principal, acesta străbate, cunoaşte, traversează etapele mari ale vieţii: se naşte, creşte, cunoaşte dragostea, munca, distracţia, micile tragedii, fericirea, umilinţa, caraghiosul, frumosul şi moartea, cu tot ritualul caraghios care o însoţeşte.

Fiind complet lipsit de cuvinte, spectacolul se bazează pe o dramaturgie a mişcărilor executate frust şi înscenează direct actul.

Trăirile personajelor nu sunt redate prin emoţii. Gândul actorului este făcut vizibil pe scenă, prin transpunerea lui în imagini plastice concrete, create de actor într-o manieră brută, ce ţine de farmecul şi inteligenţa teatrului.

Dacă povestea aceasta smulge rânjete şi scrâşnete de dinţi şi nu râsete şi plânsete ne-am atins scopul.

P.S. Este primul nostru spectacol care iniţial a avut o distribuţie de 8 actori şi un muzician. Acum are o distribuţie de 5 actori şi niciun muzician. S-au tipărit 3 variante de afiş şi 2 de caiet program. S-au scos şi s-au adăugat scene. S-a jucat în curte, în cort, în pădure, pe munte, pe scena italiană, în parcare, în cluburi şamd.

Comentarii

  1. Draga, stimate, stimata … AUALEU TEATRU DE GARAJ SI CURTE implineste anul acesta pe 6 mai, 5 ani de existenta. Nu avem inca 10 ani. In acesti 5 ani, am pus in scena 9 productii. Pentru noi este mai mult decat suficient, nu ne grabeste nimeni si nu ne va trezi nimeni din nici un vis, chiar din contra. Luptam serios sa visam in continuare, si crede-ma ca nu e deloc usor, mai ales intr-un sistem in care initiativele independente nu sunt ajutate, chiar mutilate de cele mai multe ori. Nu ne orientam dupa cantitatea spectacolelor ci dupa mesajul pe care vrem sa il transmitem publicului nostru. Ne intereseaza o anume estetica, nu avem un repertoriu, nu semnam condica nimanui si nu avem un program fix de lucru … dar jucam regulat in noul sediu si pot spune ca in toti acesti 5 ani am realizat poate mai mult decat multe alte teatre pe care le cunoastem, valoric vorbind.
    Nu as vrea sa iti fac un istoric al trupei noastre, se poate citi si urmari. Pe tarnacop punem mana si stoarcem si ultima farama de inspiratie pentru a da publicului ceea ce i se cuvine: un zambet, un hohot de ras, o lacrima, un gand, un scancet, un oftat, un vis …
    Cu drag, tot noi

Spune-ţi părerea!

Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Copyright 2009 Auăleu Teatru. Toate drepturile rezervate. Realizat prin sprijinul Proiect 1000